Trustpilot fik dækket it-kompetencemæssigt hul, indtil fast medarbejder kunne ansættes

Trustpilot havde brug for en person, der specifikt kunne håndtere en it-løsning fra Kapow Tech, der gør det muligt at crawle websites for leads. Forskellige praktiske ting skulle falde på plads, før de kunne fastansætte en medarbejder til at varetage opgaven, og derfor valgte de i en periode på 14 måneder at benytte en konsulent fra SCR Freelance til at dække hullet.

”I forbindelse med lead-generering bruger vi en crawler-løsning fra Kapow Tech til at indsamle data fra nettet,” fortæller Jan Bülow, der er CTO hos Trustpilot. ”I en periode håndterede vi selv crawlerne, men vi havde ikke rigtigt tid nok og var heller ikke virkelig gode til det.” Egentlig ville Trustpilot derfor gerne ansætte en ekstra medarbejder, der havde specifikke kompetencer inden for Kapow Tech, men på daværende tidspunkt havde virksomheden både kontorer i Århus og København, og de vidste ikke helt, hvor der ville blive mest brug for medarbejderen. Samtidig overvejede de at flytte alle aktiviteter til København, så mange ting skulle falde på plads, før det gav mening at fastansætte.

Overlod alt ansvar til freelance-konsulenten
I den mellemliggende periode valgte de derfor at benytte en konsulent fra SCR Freelance. Jan Bülow fortæller: ”Vi havde behov for en specialist, og det fik vi med freelance-konsulenten – han kunne virkelig sine ting! Faktisk boede han i Moldova, men han var dansker og arbejdede for os via en online-opkobling til vores systemer. Det fungerede fuldstændig uden problemer, så vi overlod hurtigt alt Kapow-ansvaret til ham.”

Fleksibel og hurtig assistance
Trustpilot havde ikke lige stort behov for assistance hver uge, og takket være aftalen med SCR Freelance kunne de skrue op og ned for timetallet efter behov. ”Det var en kæmpe fordel for os, at aftalen var så fleksibel”, fastslår Jan Bülow. ”Nogle uger brugte vi konsulenten i 20 timer, og andre gange brugte vi ham slet ikke. Freelancere er ideelle, når man som os har mange små opgaver, der kommer meget pludseligt. Når vi eksempelvis bestemmer os for at gå ind på et nyt marked, føler sælgerne som regel, det helst skulle være sket i går, og så skal vi meget hurtigt crawle relevante sites igennem for leads. Det havde freelancekonsulenten stor forståelse for, og han var altid lynhurtig til at levere det, vi havde brug for.”

Rart at vide, kompetencer let kan hentes udefra
I dag er alle Trustpilots aktiviteter samlet i København, og virksomheden har derfor fået ro til at fastansætte en medarbejder med fokus på Kapow Tech. Det skyldes dog på ingen måde, at de har været utilfredse, understreger Jan Bülow: ”Vi fik lukket et hul i en periode, da vi havde brug for det, og i dag kan vi klare det selv. SCR Freelance har hele vejen igennem været utrolig nemme at arbejde sammen med, og vi kunne fint finde på at kontakte dem igen en anden gang. Vi udvikler os meget hurtigt, så vores behov ændrer sig hele tiden. Når vi pludselig har brug for specifikke kompetencer, er det derfor rart at have en dygtig konsulentpusher, vi kan ringe til,” slutter Jan Bülow med et grin.

Om Trustpilot A/S

Trustpilot er en online-service der gør det muligt for alle internetbrugere at bedømme virksomheder og læse de bedømmelser, andre har skrevet. Trustpilot har i dag 114 medarbejdere og har hovedkontor i København.

Vores kommercielle Direktør Anders Dyrberg står gerne til rådighed, hvis du som kunde har spørgsmål til nogle af vores services eller ønsker at blive kontaktet vedrørende et potentielt behov for IT-konsulenter.

Anders Dyrberg
Kommerciel Direktør