Microsoft SQL Server 2012-workshop gav it-medarbejdere en learning by doing-oplevelse i eget hus

Da Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen skulle installere Microsoft SQL Server 2012, fik de hjælp af en konsulent fra SCR Freelance. Konsulenten lavede en workshop, hvor virksomhedens medarbejdere fik praktisk erfaring og konkret viden om, hvordan de selv kunne håndtere serveren efterfølgende.

”Vi har ikke nogen kæmpestor it-afdeling, så vi er nødt til at være generalister,” fortæller Dennis Skov, der er it-chef i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen. ”Vi skal kunne lidt af det hele, men ikke være supermestre i noget. Derfor er det rart at kunne få hjælp fra SCR Freelance, når vi har brug for specialistviden.”

Lærerigt at kigge over skulderen
Dennis Skov og hans kolleger har blandt andet fået assistance fra SCR Freelance, da de skulle installere Microsoft SQL Server 2012. Dennis Skov forklarer: ”Vi havde ikke tid til at tage på kursus og være væk i flere dage, så i stedet fik vi en konsulent fra SCR Freelance ud til os. Han lavede en form for workshop, hvor han installerede serveren, og hvor vi samtidig kunne kigge ham over skulderen og lære af det, han gjorde. Det fik vi enormt meget ud af. Samtidig var vi ikke længere væk fra vores kolleger, end at hvis de pludselig sad med et it-relateret problem, kunne vi hurtigt løbe ud og hjælpe dem.”

Praksis frem for teori
Dennis Skov er især glad for, at han og de øvrige it-medarbejdere ikke skulle lære om SQL-serveren ud fra en masse teori og tænkte eksempler. ”Vi kunne tage en kopi af vores egne data og arbejde med dem, hvilket gjorde det langt sjovere og mere relevant for os,” siger han. ”Vi havde heller ikke brug for en masse teori fra Microsoft om, hvordan vi burde sætte serveren op, eller om alle mulige tekniske detaljer. Vi fortalte bare konsulenten, hvad vi gerne ville opnå, og så hjalp han os med det. Samtidig kunne han svare på, hvordan vi konkret skulle vedligeholde serveren i det daglige, og det var præcis den slags viden, vi havde brug for.”

Større tryghed i det efterfølgende arbejde
Efterfølgende har Dennis Skov og de øvrige it-medarbejdere selv tilpasset serveren, når det har været nødvendigt. ”Vi syntes ikke helt, konsulenten havde lavet det optimale setup, men han havde givet os den viden, vi havde brug for, så vi selv kunne rette det til. I det hele taget føler vi os rigtig godt rustet til at arbejde med SQL-serveren, for eksempel hvis nogle af vores medarbejdere har spørgsmål til, hvad der kan lade sig gøre med filer og databaser. Så kan vi rent faktisk svare på spørgsmålene, og vi er langt mindre bange for at pille ved serveren, end vi var før.”

Specialistassistance til konkrete opgaver
Hvis der opstår spørgsmål, som Dennis Skov ikke selv kan svare på, ringer han til konsulenten fra SCR Freelance. ”Det er en stor fordel, at vi kan få specialistassistance fra en, der kender vores setup. I det hele taget bruger vi freelancere til at rådgive os om de områder, vi ikke selv ved tilstrækkeligt om, og vi vil også bruge SCR Freelance i fremtiden. De er rigtig gode at arbejde sammen med! Ikke bare i forbindelse med at få løst en teknisk opgave, men også til at følge op og sørge for, vi har fået den rigtige mand til opgaven, og at han matcher os som person. Der har de i øvrigt altid ramt rigtigt til de opgaver, vi har brugt dem til,” slutter Dennis Skov.

Om Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen

Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen har 160 ansatte, der hjælper både danske og internationale erhvervsklienter. Virksomheden har hovedkontor i Århus, og derudover har de kontorer i København, Tåstrup, Roskilde, Kolding og Vejle.

Vores kommercielle Direktør Anders Dyrberg står gerne til rådighed, hvis du som kunde har spørgsmål til nogle af vores services eller ønsker at blive kontaktet vedrørende et potentielt behov for IT-konsulenter.

Anders Dyrberg
Kommerciel Direktør