Express fik optimeret performance på Oracle-database

Express A/S havde en Oracle-database, som slet ikke levede op til virksomhedens performancekrav. For at forbedre performance og udskyde tidspunktet for opgradering fik de hjælp af en konsulent fra SCR Freelance.

”Vi havde en Oracle-database, der ikke opførte sig, som den skulle,” fortæller Martin Hjorth, it-chef hos Express. ”Den var underdimensioneret og kunne slet ikke følge med til det, vi skulle bruge den til, men vi havde ikke råd til at skifte den ud på det tidspunkt. Da vi ikke har en Oracle-databaseadministrator siddende i huset, fik vi derfor en konsulent fra SCR Freelance til at hjælpe os med at løse problemet.”

Oracle-specialist fandt hurtigt en løsning
Express havde forsøgt at få andre konsulenter på banen, men uden at problemet var blevet løst. Martin Hjorth uddyber: ”De andre konsulenter, vi havde forsøgt os med, var ikke den store succes. Men med den Oracle-specialist, SCR Freelance skaffede os, kom vi i kærlige hænder. Han var superdygtig og tog opgaven meget seriøst. Vi skulle lige briefe ham om, hvad problemet bestod i, men derudover gik han bare i gang og fandt hurtigt en løsning.”

Stabilisering af database
”Ting der ikke kunne køre før, kunne nu pludselig køre, og vi skulle ikke længere genstarte databasen hver 14. dag for at holde liv i den,” fortsætter Martin Hjorth. ”Jeg ved ikke præcis, hvad han gjorde, men han fik tryllet med databasen, så den bedre kunne levere data til vores behov. Han finjusterede de rigtige steder og sørgede for, at databasen kørte stabilt, indtil vi fik tid og økonomi til at opgradere.”

Rådgivning ved valg af ny database
I dag har Express fået en ny Oracle-database, og har ikke så stort behov for konsulentbistand. Før de investerede i den nye database, rådgav konsulenten fra SCR Freelance dem om, hvad de skulle vælge. Martin Hjorth forklarer: ”Han hjalp os med at definere, hvilken type disk den skulle køre på, hvor kraftig den skulle være og den slags, så i dag har vi ingen performanceproblemer på vores Oracle-database overhovedet.”

Hjælpen stod lige foran
På spørgsmålet om, hvad den største fordel er ved at bruge en freelancer, svarer Martin Hjorth: ”Når man er en lille virksomhed som os, kan man godt nogle gange føle det som at slå i en dyne, når man skal have support fra en virksomhed som Oracle. Det kan trække ud i en uendelighed, fordi man skal maile et hav af informationer frem og tilbage. Det var superfint, at vi i stedet fik en mand ud, som vi kunne stå ansigt til ansigt med og forklare problemstillingen over for. Han var rigtig, rigtig dygtig, og det var måske næsten det eneste problem, for han havde selvfølgelig også mange andre virksomheder, han skulle hjælpe. Men vi følte helt sikkert, der blev taget hånd om vores problem, og han løste det til vores fulde tilfredshed.”

Om Express A/S

Express er en cross media- og analysevirksomhed, der hjælper deres kunder med relationsmarkedsføring. Virksomheden har cirka 30 ansatte og ligger i Høje Taastrup.

Vores kommercielle Direktør Anders Dyrberg står gerne til rådighed, hvis du som kunde har spørgsmål til nogle af vores services eller ønsker at blive kontaktet vedrørende et potentielt behov for IT-konsulenter.

Anders Dyrberg
Kommerciel Direktør