Cognos-spidskompetence til både ad hoc- og akut-opgaver

Vald. Birn A/S Jernstøberi og Maskinfabrik i Holstebro benytter Business Intelligence-værktøjet Cognos, som kun få medarbejdere havde ekspertise inden for. Da disse medarbejdere på et tidspunkt forlod virksomheden, stod Valdemar Birn pludselig uden Cognos-kompetencer. I den forbindelse valgte Valdemar Birn at benytte en konsulent fra SCR Freelance, og det har de aldrig fortrudt.

”Da de medarbejdere, der plejede at håndtere Cognos, ikke var hos os længere, føltes det naturligt at bringe en konsulent fra SCR Freelance ind i stedet,” fortæller Per Karred Larsen, som er it-chef hos Vald. Birn. ”Konsulenten beskæftiger sig ikke med ret meget andet end Cognos, og han har derfor meget høj ekspertise på området. I dag har vi en medarbejder under oplæring i forhold til Cognos, men han skal også lave andet end det og vil aldrig nogensinde kunne opnå samme specialistniveau. Derfor vil vi også fortsat benytte konsulenten fra SCR Freelance.”

Løbende udvikling og fejlretning
Vald. Birn bruger freelance-konsulenten både til ad hoc- og akut-opgaver. Dels hjælper konsulenten med den løbende udvikling, og dels er han der straks, hvis der for eksempel pludselig opstår en fejl, der skal rettes.

Åben for andre opgaver
Efter de gode erfaringer med at bruge en freelance-konsulent er virksomheden meget åben over for også at bruge SCR Freelance til andet end Cognos-opgaver. Per Karred Larsen uddyber: ”Indtil videre har vi selv kunnet klare de andre opgaver, men det er rart at vide, at vi kan få kompetencerne udefra, hvis der opstår et behov, som vores egne medarbejdere ikke kan dække.”

Fornuftigt prisniveau
Prismæssigt er Vald. Birn også godt tilfredse med SCR Freelance. ”It-konsulenter bevæger sig på et temmelig dyrt marked, men SCR Freelance ligger på et fornuftigt prisniveau, og så får vi de spidskompetencer, vi har behov for”, siger Per Karred Larsen. ”Samtidig har den konsulent, vi har brugt på Cognos-området, været meget højtydende, så vi har bestemt fået noget for vores penge.”

God kemi, fagligt og socialt
Per Karred Larsen fremhæver desuden, at konsulenten fra SCR Freelance har været god til at sætte sig ind i virksomhedens struktur og kultur, og at det har gjort samarbejdet meget let. ”Vi har haft utrolig fin kemi lige fra starten, og han har været virkelig nem at arbejde sammen med. Rent menneskeligt er han gået lige ind, og der har ikke været nogen samarbejdsmæssige problemer overhovedet.
Faktisk har samarbejdet med SCR Freelance og konsulenten været så godt, at jeg har anbefalet dem og konsulenten til en anden virksomhed, men den slags skal man selvfølgelig passe på med, for så får konsulenten jo mindre tid til os,”

Om Vald. Birn

Vald. Birn A/S Jernstøberi og Maskinfabrik er en del af Nordeuropas største støberikoncern og er hjemmehørende i Holstebro hvor ca. 430 medarbejdere er ansat.
Koncernen består desuden af: A/S Tasso, Uldalls Jernstøberi A/S, Vald. Birn GmbH og Kockums Maskin AB ligesom koncernen er medindehaver af firmaet CMB i Kina.

Vores kommercielle Direktør Anders Dyrberg står gerne til rådighed, hvis du som kunde har spørgsmål til nogle af vores services eller ønsker at blive kontaktet vedrørende et potentielt behov for IT-konsulenter.

Anders Dyrberg
Kommerciel Direktør